A szépség és egészség forrása.

Ayurveda főzőtanfolyam - Ízek, imák, India II. – Szabjik, főételek & Ayurveda és a főzés

Egy kis betekintés az indiai konyhaművészet egzotikus világába. Ezeken a  kurzusokon megtanítják az elméleti alapokat, aktív részeseei lehetünk az ételek elkészítésének, és - ami talán a legfontosabb -, el is fogyaszthatjuk,  amit készítettünk. Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt jegyzeteket is biztosítják, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.


2. rész Szabdzsik/főételek & Ayurveda és a főzés


Ez a tanfolyam az Ízek, imák, India – 7 részes főzőtanfolyam sorozat II. része. Elvégezhető önmagában is, de természetesen a legteljesebb kép és a legtöbb gyakorlati tapasztalat akkor szerezhető, ha a résztvevő az összes kurzust elvégzi.


Megtudhatjuk, mennyi változatos, zöldségekből készült indiai főétel létezik, szó esik a maszalákról és fűszerpasztákról, és az Ayurvédikus főzés is terítékre kerül. Az indiai konyha a leghétköznapibb zöldségekből is ínycsiklandó különlegességeket varázsol. A kurzuson a főételek kerülnek terítékre, melyeket egyaránt tehetünk a hétköznapi és az ünnepi asztalra.

Az egzotikus kalandozást finom illatok, izgalmas fűszerek kísérik, miközben egyre több laktató étel készül el. A tanfolyamon megismerkedhetsz a különböző maszalákkal, fűszerpasztákkal, azok felhasználásával is. Beszélgetünk az Ayurvédán alapuló főzésről, az ételről, mint Ayurvédikus gyógymódról, az évszakonként váltakozó étkezésről.

Elkészített ételek
– Dahi szabdzsi – joghurtos, sült zöldséges szabdzsi
– Csicseriborsós, padlizsános, spenótos szabdzsi
– Krumpli kari – fűszeres krumpli szabdzsi
– Panír kofta – Sült házisajt golyók fűszeres szószban
– Kesupasztás zöldbab szabdzsi
– Jeera rizs – fűszeres rizs


Időtartam: kb. 4 óra


Hirdetett dátumok:

- december 08.    (14.00 - 18.00 h)

- január 18.         (14.00 - 18.00 h)

- március 14.       (14.00 - 18.00 h)

- május 16.         (14.00 - 18.00 h)

 


Ár: 12 990 Ft


Ha kíváncsi, mennyi mindent lehet kezdeni néhány egyszerű zöldséggel, és szeretne finom, kiadós, de egészséges ételeket fogyasztani, nem fog csalódni ebben a kurzusban!

 

Jelentkezés