A szépség és egészség forrása.

Ayurveda főzőtanfolyam - Ízek, imák, India I. - Alapok és a fűszerek használata

 

Szeretnél betekintést nyerni az indiai konyhaművészet egzotikus világába?  Kurzusainkon elsajátíthatod az elméleti alapokat, aktív részese lehetsz az ételek elkészítésének, és ami talán a legfontosabb, meg is eheted, amit elkészítettél. A főzéshez semmit sem kell magaddal hoznod, mi biztosítjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt, jegyzetet is kapsz, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.


1. rész – Alapok és a fűszerek használata
A tanfolyam az Ízek, imák, India – 4 részes főzőtanfolyam sorozat része. Elvégezhető önmagában is, de természetesen a legteljesebb kép és a legtöbb gyakorlati tapasztalat akkor szerezhető, ha a résztvevő az összes kurzust elvégzi.


Megtanulhatod az alapvető technikákat, megismerkedhetsz az indiai fűszerekkel, és egy komplett menüsort is elkészíthetsz.
A tanfolyamon elsajátíthatod az indiai konyhakultúra alapvető fortélyait. Megismerkedhetsz a különböző étkezési szokásokkal, fűszer- és ételfajtákkal, és azt is megtudhatod, hogy a fogásokat mivel és milyen sorrendben érdemes tálalni. Sőt, egy komplett menüsort is elkészíthetsz. Talán nem is hinnéd, milyen sokrétű tud lenni az indiai vegetáriánus konyha, a rengeteg zöldség- és fűszerféle. Itt megtudhatod, melyik fűszer hogy néz ki, milyen az illata, és mennyi mindenre lehet használni.


Elkészített ételek
-Mung dhal (fűszeres mungóbab leves)
-Alu began (sabji, indiai főétel)
-Paratha (lepénykenyér)
-Pakora (sós csemege)
-Paradicsom csatni (édes és csípős szósz)
-Répahalava – édesség


Időtartam: kb. 4 óra


Hirdetett dátumok:

- november 02.    (09.00 - 13.00 h)

- december 08.    (09.00 - 13.00 h)

 


Részvételi díj: 12 990 Ft


Ha egy kis egzotikumra, különlegességre vágysz, amivel feldobhatod a családi étkezéseket vagy elnyerheted a vendégek tetszését, ne hagyd ki ezt a kurzust.

 

Jelentkezés