A szépség és egészség forrása.

Ayurveda főzőtanfolyam - Ízek, imák, India I. - Alapok és a fűszerek használata

 

Egy kis betekintés az indiai konyhaművészet egzotikus világába. Ezeken a  kurzusokon megtanítják az elméleti alapokat, aktív részeseei lehetünk az ételek elkészítésének, és - ami talán a legfontosabb -, el is fogyaszthatjuk,  amit készítettünk. Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt jegyzeteket is biztosítják, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.


1. rész – Alapok és a fűszerek használata


Ez a tanfolyam az Ízek, imák, India – 7 részes főzőtanfolyam sorozat I. része. Elvégezhető önmagában is, de természetesen a legteljesebb kép és a legtöbb gyakorlati tapasztalat akkor szerezhető, ha a résztvevő az összes kurzust elvégzi.


Az indiai vegetáriánus konyha igen sokrétű: rengeteg a zöldség- és fűszerféle. Elsajátíthatók az alapvető technikák, megismerkedhetjük az indiai fűszereket, illatukat, és azt, hogy mennyi mindenre lehet használni. Egy komplett menüsort is elkészíthetünk.
A tanfolyamon elsajátíthatók az indiai konyhakultúra alapvető fortélyai, a különböző étkezési szokások, fűszer- és ételfajták, és azt is megtudhatjuk, hogy a fogásokat mivel és milyen sorrendben érdemes tálalni.


Elkészített ételek
-Mung dhal (fűszeres mungóbab leves)
-Alu began (sabji, indiai főétel)
-Paratha (lepénykenyér)
-Pakora (sós csemege)
-Paradicsom csatni (édes és csípős szósz)
-Répahalava – édesség


Időtartam: kb. 4 óra


Hirdetett dátumok:

- december 08.    (09.00 - 13.00 h)

- január 18.         (09.00 - 13.00 h)

- március 14.       (09.00 - 13.00 h)

- május 16.          (09.00 - 13.00 h)

 


Részvételi díj: 12 990 Ft


Egy kis egzotikum, egy kis különlegesség, amivel a családi étkezéseket feldobhatjuk, vagy elnyerhetjük a vendégek tetszését.

 

 

Jelentkezés