A szépség és egészség forrása.

Ayurveda főzőtanfolyam - A dél-indiai konyha ízei

 

Szeretnél betekintést nyerni az indiai konyhaművészet egzotikus világába?  Kurzusainkon elsajátíthatod az elméleti alapokat, aktív részese lehetsz az ételek elkészítésének, és ami talán a legfontosabb, meg is eheted, amit elkészítettél. A főzéshez semmit sem kell magaddal hoznod, mi biztosítjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt, jegyzetet is kapsz, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.

 

A rendhagyó főzőtanfolyam a dél-india konyhát mutatja be.

Délen csípősebben főznek, mint Északon. Sokféle fűszert használnak, és bonyolultabb módon. Gyakori, hogy egy-egy főételben (kariban) a pirított fűszeralapon kívül előre elkészített masala (fűszerkeverék) és fűszerpaszta is szerepel.
Szívesen főznek kókusszal, curry-levéllel, és a hüvelyesek fűszerként való használata is gyakori. A dél-indiai konyha híres ételei a sambar (dálból készült fűszeres, zöldséges leves), a tüzes rasam, a kókusz csatni és a zöldfűszer csatnik, a beáztatott, pépesített dálból készített sós csemegék, a dosa, az idli, az uttapam, a bara vagy vada.

A tanfolyamot olyanoknak állítottuk össze, akik az indiai konyha rajongói. Jöhetnek kezdők, és persze azokat is szívesen látjuk, akik már elvégezték valamelyik tanfolyamot. Garantáltan izgalmas összejövetel, mesés ízekkel, fűszerekkel, és illatokkal!

 

Elkészített ételek
– Sambar dal – hüvelyesből készült zöldséges leves
– Citromos rizs
– Chettinad kari – paradicsomos, fűszerpasztás szabdzsi
– Masala vada – Sült sós csemege
– Koriander-kókusz csatni
– Chenna payasam


Időtartam: kb. 4 óra


Hirdetett dátum:

- március 23. (14.00 - 18.00 h)


Ár: 12 990 Ft

 

Jelentkezés